Today.ua

Фінансовий комітет Ради схвалив оновлений акцизний законопроект

В Україні можуть запровадити акциз на автогаз у розмірі 52 євро за 1000 літрів та акциз на бензин та дизельне паливо у розмірі 100 євро за 1000 літрів. Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики вже схвалив відповідний законопроект №7668-д.

Акциз у розмірі 52 євро за 1000 літрів автогазу був у нашій країні до ведення воєнного стану. Навесні поточного року в Україні скасували акциз на всі види палива. Це дозволило за умов війни помітно знизити ціни на паливо.

На початку серпня Кабмін зареєстрував у парламенті законопроект, який пропонує так званий єдиний акциз на бензин, дизельне паливо та автогаз у розмірі 100 євро за 1000 літрів. Проте депутати не захотіли за нього голосувати. Цей проект закону досі не винесли на обговорення до сесійної зали.

Деякі експерти розкритикували урядовий законопроект, насамперед через високу ставку акцизу на скраплений газ. У результаті фінансовий комітет Ради запропонував народним обранцям запровадити новий єдиний акциз на бензин та ДП, а на автогаз повернути довоєнний податок. Чи схвалять народні депутати цей законопроект – покаже вже найближчий час.

Тим часом, раніше стало відомо, що в Україні можуть прибрати рекламу вздовж доріг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ