Today.ua

“Фантомних“ патрулів на українських дорогах ще немає, - поліція

Кілька днів тому в пресі з'явилися повідомлення, що в Києві помітили перший поліцейський "фантомний" автомобіль, який під час руху фіксує швидкість зустрічних і попутних машин. Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький спростував їх появу, передає UBR.ua.

За його словами, "фантомні" поліцейські автомобілі ще не закінчили оформлення, реєстрацію та сертифікацію.

"Фантоми ще не працюють, і ніхто не виїжджав. Коли їх нам передадуть - ми повідомимо... Просто так, без нашого повідомлення громадськості, на дороги вони не виїдуть", - підкреслив Білошицький.

Він повідомив, що закупівлею автомобілів для "фантомних" патрулів займається "Укрінфрапроект".

Білошицький не став уточнювати, коли все ж на українських дорогах з'являться "фантомні" поліцейські патрулі. Передбачалося, що це станеться ще шість місяців тому. Однак, затримка сталася, мабуть, через процедуру сертифікації.

Нагадаємо, що для "фантомних" патрулів поліція закупила кілька кросоверів Skoda Kodiaq. Поліцейські на них будуть під час руху фіксувати машини, що перевищують швидкість, зупиняти їх і штрафувати водіїв.

Зовні "фантоми" нічим не відрізняються від звичайних машин. Тільки на бампері можна помітити стробоскопи, а також проблискові маячки і радар під заднім склом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ