Today.ua

“Євробляхерів“ знову обдурили

У Києві правоохоронці викрили злочинну групу в складі чотирьох чоловік, які підробляли сертифікати відповідності на автомобілі, завезені в Україну з Європи і США. Про це повідомила прес-служба Нацполіціі.

За версією слідства, організували шахрайську схему двоє жителів Києва. Зловмисники виготовляли сертифікати відповідності на ввезені в Україну машини з Європи і США. Надалі їх продавали українцям під виглядом оригінальних сертифікатів компаній «КСЦ-Конкорд» і «Центр Авто».

Вартість одного «сертифікату» становила 4 500 гривень.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження відразу за кількома статтями КК України. На даний момент потерпілими визнано 11 осіб, але їх може бути набагато більше, адже слідство ще триває. У злочинців під час обшуків вилучено анкетні дані на понад 150 осіб, а також номери бланків і раніше виданих сертифікатів.

Нагадаємо, що недавно в Київській області співробітники поліції затримали учасників злочинної групи, які викрадали автомобілі Hyundai, Mercedes, Кіа і Volkswagen, розбирали їх на запчастини і продавали. Зловмисники безкарно діяли кілька років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ