Today.ua

“Євробляхерам“ почали відмовляти у виплаті страховки

Власникам автомобілів на єврономерах стало складніше отримати грошову компенсацію в разі ДТП, так як страхові компанії почали вимагати додаткові документи. Про це написали на сторінці "Водії України" в Facebook.

Страховики тепер для вирішення спору від власників «євроблях» вимагають надати належним чином засвідчену довідку з фіскальної служби з інформацією про особу, яка ввезла в Україну машину з єврономером.

Також потрібно пред'явити офіційний переклад довіреності на право представляти інтереси реального власника автомобіля на іноземній реєстрації, в якому він доручає отримати для нього страхову компенсацію.

Тільки після отримання вищевказаних документів страхові компанії можуть повернутися до питання компенсації завданної автомобілісту шкоди.

Далеко не всі автомобілісти, які їздять на машинах з іноземними номерами, можуть надати страховим компаніям відповідні документи. Для того, щоб їх отримати, знадобляться не тільки час і нерви, а й гроші.

Раніше повідомлялося, що народні депутати Верховної Ради можуть розглянути в першому читанні законопроект №3704, який передбачає введення доступного розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації, вже в лютому 2021 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ