Today.ua

Експертиза автомобілів: що потрібно знати українським водіям

В Україні в грудні 2022 року змінилася схема реєстрації та перереєстрації автомобілів й інших транспортних засобів. Сьогодні ми розповімо про те, як зараз відбувається експертиза автомобілів.

Для того, щоб зареєструвати автомобіль у сервісному центрі МВС, спочатку потрібно отримати експертний висновок в Експертному центрі МВС. Він дійсний 10 днів.

Записатися на експертне дослідження автомобіля можна через термінали у сервісних центрах МВС, а також онлайн на сайті Головного сервісного центру МВС або на сайті Експертної служби МВС. Вартість процедури для вітчизняного транспорту становить 244 грн, а для транспорту іноземного виробництва – 303 грн.

Представники сервісних центрів МВС стверджують, що процедура експертизи автомобіля в середньому займає 20 хвилин. Але потім потрібен ще час на звірку документів, отримання чека та на оплату послуги. На все разом йде приблизно одна година.

Експертне дослідження автомобілів відокремили від реєстрації машин у сервісних центрах для того, щоб надалі ввести їх розмитнення в мобільному додатку "Дія". Ця послуга, можливо, з'явиться вже у 2023 році.

Нагадаємо, раніше ми розкали про те, як в Україні перекупники обманюють покупців вживаних автомобілів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ