Today.ua

Експерти порівняли штрафи за порушення ПДР в різних країнах Європи

Щорічно десятки тисяч українських водіїв їдуть в Європу, і 2021 рік, незважаючи на триваючу пандемію коронавирусу, не став винятком. У багатьох країнах Європи штрафи за порушення ПДР набагато більше, ніж в Україні. Експерти німецького автоклубу ADAC порівняли автомобільні штрафи в різних європейських країнах...

Самі суворі правила щодо нетверезих водіїв існують у багатьох країнах Східної і Південно-Східної Європи. У Чехії, Угорщини, Словаччини та Румунії встановлено обмеження 0,0 проміле.

У багатьох європейських країнах штрафи за керування автомобілем в стані алкогольного сп'яніння можуть бути дуже високими. У Данії штраф може становити місячний заробіток, а в Великобританії взагалі немає верхньої межі.

У Швейцарії штраф п'яним водіям становить від 545 євро, в Італії - від 535 євро, а в Хорватії - від 405 євро.

Якщо ви любите їздити на високій швидкості, то в Норвегії, Швеції, Італії та Швейцарії краще відмовитися від цієї згубної звички. Так, в Норвегії штраф за перевищення швидкості на 20 км/год більше, ніж встановлено, становить понад 460 євро, а в Швеції - понад 235 євро.

Якщо швидкість перевищена на понад 50 км/год, то тоді штраф збільшується в кілька разів. В Австрії, наприклад, за таке порушення ПДР потрібно заплатити до 2180 євро.

І, звичайно, в Європі потрібно намагатися не їздити на червоний сигнал світлофора. У Хорватії за таке правопорушення штрафують на 670 євро, а в Греції - на 700 євро.

Що ж стосується штрафів за неправильну парковку, то вони в Європі теж дуже великі. В Угорщині, наприклад, до 275 євро.

Раніше ми повідомили, що в Запорізькій області водія за останні 12 місяців оштрафували 109 раз. Відносно нього склали 54 протоколи за п'яне водіння і 55 постанов за керування машиною особою, позбавленною водійських прав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ