Today.ua

Експерт розповів, коли припиниться дефіцит пального в Україні

Дефіцит палива на українських АЗС може знизитись до кінця травня. Такий прогноз зробив директор Консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн.

За його словами, найближчим часом навряд чи в Україні знімуть обмеження на паливному ринку, але вони будуть не такими суворими, як зараз (йдеться, мабуть, про державне регулювання цін).

Куюн наголосив, що до серпня в нашій країні має запрацювати нова система постачання палива з Європи. Воно проходитиме за декількома напрямками, у тому числі бензовозами та залізницею.

Експерт зазначив, що через високі ціни та великі черги споживання бензину та дизельного палива поступово знижується. При цьому збільшується постачання палива з-за кордону. Куюн сказав, що поки паливний ринок не наповниться, в Україні продовжуватиметься дефіцит та продаж за спекулятивними цінами.

Тим часом, Антимонопольний комітет України вже почав розслідувати причини виникнення дефіциту палива. Антимонопольне відомство занепокоєне тим, що паливо нібито є на ринку в достатній кількості, але в різницю його продають не всі мережі АЗС.

Раніше ми розповіли українським водіям, як не залишитися з порожнім баком у разі дефіциту палива.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ