Today.ua

Експерт розповів, що буде з цінами на бензин та дизель

Протягом найближчих 1-2 місяців в Україні зникне дефіцит дизельного палива та покращиться ситуація з бензином, завдяки чому АЗС зможуть знизити ціни. Таку заяву зробив директор мережі SOCAR Ігор Соколов.

За його словами, вартість дизельного палива на українських АЗС знизиться на 5%, а ось ціна на бензин знижуватиметься навряд чи буде. У всякому разі, на цьому етапі Соколов не бачить підстав для зниження вартості бензину. Що ж до автогазу, то він вже подешевшав на 10%.

Соколов наголосив, що зараз складно прогнозувати ціни. З одного боку, котирування нафти знижуються, що зменшує кінцеву вартість палива. З іншого боку, слід враховувати ситуацію в Україні. Збільшився курс долара, погіршала логістика. До того ж з 1 липня Укрзалізниця підвищила одразу на 70% вартість вантажних перевезень.

Хороша новина у тому, що гострого дефіциту палива в Україні вже не буде. Принаймні такої думки дотримується Соколов.

Тим часом, мережа SOCAR, наприклад, пропонує автогаз за однією з найвищих цін в Україні. Так, 13 липня автогаз на заправках цієї мережі продавали за ціною 36,98 гривень за один літр. При цьому середня ціна автогазу в Україні становила 34,98 грн/літр.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що активісти звинуватили олігархів у спробі загострити паливну кризу в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ