Today.ua

Експерт назвав спекуляцією збільшення вартості палива на АЗС

В Україні немає економічних причин зростання цін на бензин і дизельне паливо. Зростання цін останнім часом - це результат спекуляцій операторів паливного ринку. Таку думку в коментарі ГолосUA висловив В'ячеслав Коновалов, експерт з питань транспорту.

За його словами, в Україні немає дефіциту палива. І немає економічних причин для підняття цінників на українських АЗС. Те, що відбувається - результат спекуляцій.

Коновалов відзначив, що вже до кінця літа 2021 року може відбутися подальше підвищення вартості палива. Причому це станеться не через якесь глобальне подорожчання нафтопродуктів, а в зв'язку з подорожчанням проїзду в українському громадському транспорті.

Тим часом, аналітики Консалтингової групи "А-95" вважають, що в липні 2021 року вартість бензину і дизельного палива в Україні може збільшитися на 40 копійок за літр. Справа в тому, що на українському ринку в червні ціни в крупному опті на ДТ зросли на 1,8%, а на бензини - на 4,5%.

Нагадаємо, в травні Кабмін на час карантину ввів в Україні державне регулювання цін на бензин і дизельне паливо. Але це не стосується преміальних бензинів і дизеля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ