Today.ua

У МВС назвали невідому раніше причину частих ДТП в Україні

МВС постійно посилює покарання водіям і пішоходам за порушення ПДР. Однак, в Україні щорічно відбувається сотні ДТП за участю тварин, і в цьому випадку поліція мало що може зробити. З початку 2020 року в нашій країні вже сталося майже 580 аварій за участю тварин.

Зокрема, з січня по вересень 2020 року поліція зареєструвала 579 дорожніх аварій, що сталися в результаті наїзду на тварин.

У 21 аварії, яка сталася через тварин, були загиблі або травмовані люди. 4 людини загинули, а 24 людини отримали травми різного ступеня тяжкості.

Звичайно, в порівнянні із загальною статистикою дорожніх аварій, це мало. Проте, в таких пригодах все ж гинуть і травмуються люди.

В цілому ж в Україні за перші дев'ять місяців 2020 року виникло 118 800 дорожніх аварій. Це на 3,6% більше, ніж за аналогічний період 2019 року. При цьому в аваріях загинуло 2 400 чоловік, що на 4,9% більше, ніж в минулому році.

Раніше стало відомо, що українських пішоходів штрафуватимуть за відсутність світловідбиваючої одягу. У Верховній Раді зареєстровано відповідний законопроект, і Комітет з питань правоохоронної діяльності рекомендував парламенту його ухвалити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ