Today.ua

До якого числа можна розмитнити євробляху зі знижкою?

В Україні 10 листопада 2021 року спливає пільговий період розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації, який ввели 15 червня. Експерти громадської організації "АвтоЄвроСила" розповіли, до якого числа насправді можна скористатися наданими державою пільгами.

Офіційно пільгове розмитнення в Україні діє до 10 листопада. Однак, експерти "АвтоЄвроСили" вважають, що якщо прізвища водія, який бажає легалізувати свій автомобіль, не буде в списку брокера до 5 листопада 2021 роки (п'ятниця), то скористатися пільговим розмитненням він не встигне.

Крім того, в "АвтоЄвроСилі" не виключають повторення ситуації 2018 року, коли теж діяло пільгове розмитнення євроблях. Тоді вартість брокерських послуг в останній день пільгової розмитнення коштувала 1000 євро.

Нагадаємо, ще в серпні багато власників автомобілів на іноземній реєстрації очікували, що влада продовжать пільговий період розмитнення, а також зробить простіше сам процес. Так, очікувалося, що дозволять митне оформлення євроблях, які продовжували термін ввезення за допомогою перезаїзду через РФ.

Але цього так і не відбулося. В результаті десятки тисяч українців не змогли скористатися пільговим періодом розмитнення.

Раніше стало відомо, що після 10 листопада в Україні правоохоронці введуть в дію операцію "Рапіра". Її суть - притягнення до відповідальності власників автомобілів на іноземній реєстрації, що знаходяться в Україні з порушенням терміну ввезення. Штраф складе 170 000 гривен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ