Today.ua

Чи потрібно змащувати маслом повітряний фільтр

Деякі водії, перед тим як встановити повітряний фільтр, змащують його моторним масло. Вони запевняють, що завдяки цьому фільтр буде краще працювати. Чи так це насправді?

Якщо змастити повітряний фільтр моторним маслом, він, звичайно, продовжить фільтрувати повітря. Однак, він буде працювати менш ефективно. До того ж, це негативно позначиться на моторі.

Масло закупорює дрібні пори фільтра, через які повітря потрапляє в двигун. Тобто його пропускна здатність різко знижується, що спричиняє за собою зміну пропорцій паливно-повітряної суміші. Силовий агрегат почне задихатися.

Що отримуємо в результаті? Підвищене навантаження на мотор, збільшену витрату палива і проблеми з датчиком витрати повітря.

Крім того, якщо змастити повітряний фільтр моторним маслом, то він почне швидко забруднюватися. Пил і бруд будуть прилипати до нього, ще більше погіршуючи його пропускну здатність. При цьому почистити такий засмальцьований фільтр практично неможливо.

Як бачите, не всі лайфхаки корисні. Деякі з них можуть сильно нашкодити. Серед них і рекомендація змащувати маслом повітряний фільтр.

Пам'ятайте, що якщо фільтр пора міняти, то йому не допоможе ніяке продування. Його параметри не відновляться. Ви просто приберете тільки найгрубіші забруднення на зовнішній його частині.

Раніше механіки розповіли, як підготувати автомобіль до зими. Однією заміною шин тут не обійтися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ