Today.ua

Депутати хочуть звільнити від податків електрокари

2 вересня депутати Верховної Ради затвердили в першому читанні законопроекти №3477 і №3476, які повинні пожвавити ринок електромобілів в Україні. Якщо проекти законів приймуть у другому читанні, українцям запропонують дешевші електрокари, причому, можливо, українського виробництва.

До 1 січня 2029 року пропонується звільнити від сплати ввізного мита компоненти і обладнання для виробництва електричних транспортних засобів.

До 31 грудня 2025 року пропонується звільнити від податку на додану вартість ввезення в Україну електромобілів. До 31 грудня 2028 року звільнити від ПДВ ввезення товарів для виробництва електрокарів.

Крім того, пропонується до 31 грудня 2033 року звільнити підприємства електротехнічної промисловості від податку на прибуток, отриманого від продажу своїх електродвигунів, літій-іонних батарей і зарядних пристроїв для літій-іонних батарей.

Законопроекти також пропонують звільнити підприємства автомобільної промисловості від оподаткування на прибуток, отриманий від продажу електромобілів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ