Today.ua

Дебютував електричний Mercedes G-Class: чотири мотори та запас ходу 795 км

Компанія Mercedes-Benz офіційно презентувала електричний позашляховик Mercedes G-Class. Він зберіг традиційний "квадратний" дизайн класичного Гелендвагена, але отримав чотири електромотори та запас ходу в 795 км.

Про те, що Mercedes-Benz розробляє електричний Mercedes G-Class, стало відомо у 2021 році. У 2022 році німецький автогігант показав концепт цього позашляховика з електричною силовою установкою. І ось нарешті відбулася офіційна презентація серійного Mercedes-Benz EQG.

Якщо бути точнішим, то на фотографіях ми бачимо Mercedes-Benz G580 з технологією EQ Technology, тобто з електричною силовою установкою. У дизайні кузова практично нічого не змінилося, змінилися лише деякі окремі елементи (наприклад, з'явилася закрита решітка радіатора). Натомість у технічній "начинці" відбулися дуже серйозні зміни.

Замість двигуна внутрішнього згоряння Гелендваген тепер оснащується електричною силовою установкою. Вона складається з чотирьох електромоторів (по одному на кожне колесо) загальною потужністю 579 к.с. (це на 2 кінські сили більше, ніж у спортивного AMG G63) та акумуляторної батареї на 116 кВтг. З таким акумулятором у електричного G-Class запас ходу складає 795 км. Це за європейським тестовим циклом випробувань електромобілів WLTP. Батарею за допомогою швидкого заряджання можна зарядити з 10 до 80% за 32 хвилини.

Електричний Гелендваген до 100 км/год розганяється за 4,6 секунди. При цьому він зберіг відмінні позашляхові характеристики, якими відомий класичний Mercedes G-Class із двигуном внутрішнього згоряння. Наприклад, Mercedes-Benz EQG може піднятися на схил до 35 градусів.

Якщо сісти до салону Mercedes-Benz EQG, то відразу навіть не скажеш, чим він відрізняється від салону класичного Гелендвагена. Там бачимо звичайні 12,3-дюймові сенсорні екрани. Існує функція "Прозорий капот", як і стандартного G-Class. Активація цієї функції дозволяє водієві бачити ділянку дороги, яка зазвичай прихована капотом (завдяки радару та камері кругового огляду).

Очікується, що Mercedes-Benz почне продавати електричний позашляховик Mercedes-Benz EQG наприкінці 2024 року. Скільки він коштуватиме – ще не відомо. Зрозуміло, що дорожче, ніж класичний Гелендваген із двигуном внутрішнього згоряння. З чуток, у Німеччині він коштуватиме від 142 000 євро. Спочатку покупцям запропонують спеціальну версію позашляховика Edition One.

Нагадаємо, раніше ми склали ТОП-5 найкращих автомобілів Mercedes-Benz E-Class за ціною від 2000 доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ