Today.ua

Citroen представив свій перший бюджетний кросовер

Компанія Citroen офіційно представила свій перший бюджетний кросовер новий Citroen C3. Він призначений для Латинської Америки, Азії, Індії, для всіх країн, які розвиваються.

Скільки конкретно буде коштувати новий Citroen C3 - поки не відомо. Але генеральний директор Citroen Вінсент Кобе заявив, що вони постараються на ринках, що розвиваються, досягти найкращого співвідношення ціни і якості. Враховуватиметься, що в країнах, які розвиваються, автомобілі - це друга за величиною покупка після будинку.

Тобто мова йде про бюджетну модель, яку зможуть собі дозволити жителі країн, що розвиваються.

На даний момент відомо, що C3 побудований на спрощеній модифікації модульної платформи CMP. У його дизайні помітен вплив нових європейських моделей Citroen, особливо кросовера C5 Aircross.

При цьому C3 помітно менше, ніж C5 Aircross. Його довжина становить 3980 мм, а колісна база - 2540 мм. Обсяг багажника - 315 літрів.

Бюджетний французький кросовер отримав підняту підвіску, великі колеса і дорожній просвіт в 180 мм. Відзначимо, у нового кросовера Toyota Yaris Cross дорожній просвіт менше - 170 мм. Втім, при розробці Citroen C3 якраз робився акцент на надійність, міцність, довговічність і доступність, з огляду на специфіку країн, які розвиваються.

У лінійці двигунів кілька силових агрегатів. Базовий - чотирициліндровий 1,6 л мотор потужністю 118 к.с., який працює разом з п'ятиступінчастою механічною коробкою передач або з шестишвидкісним автоматом.

Нагадаємо, раніше експерти склали ТОП-5 кросоверів, які не ламаються після 300 тисяч кілометрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ