Today.ua

Citroen показав концепт нового купе-кросовера Basalt

Компанія Citroen офіційно презентувала новий концепт Citroen Basalt. На його базі цей французький автогігант створить новий компактний купе-кросовер (зараз він носить заводське кодове позначення CC23).

Концепт називається Citroen Basalt Vision. Але це більше, ніж просто концепт. Це вже майже серійний автомобіль. Його серійне виробництво розпочнеться дуже скоро.

Слід зазначити, що Basalt створили на укороченій версії платформи Smart Car, призначеної для бюджетних автомобілів концерну Stellantis.

Citroen відмовився від дизайну псевдоседанів-купе, віддавши перевагу більш стильному та привабливому типу кузова. Фари концепту розділені на два рівні, як у C3 Origin, що продається у Європі. Привертає увагу велика решітка радіатора. В цілому вийшов гарний автомобіль, що трохи нагадує C4 X.

Citroen Basalt Vision багато взяв від нового Citroen C3 Aircross, який продається в Індії. Але концепт має більш спортивний дизайн. Цього вдалося досягти за рахунок, наприклад, захисних молдингів на колісних арках.

Яка довжина концепту Basalt Vision - французький автогігант не уточнив. Думаємо, у нього така сама колісна база, як у Citroen C3 Aircross, - 2,67 м. Це означає, що у нього досить просторий салон і великий багажник, хоча йдеться про компактний кросовер.

На жаль, Citroen не показав салон концепту Basalt Vision. Можна припустити, що він має цифрову панель приладів і велику кількість сучасних технологій, у тому числі систем допомоги водію та активної безпеки. Точніше, що передбачається наявність сучасних технологій.

У серійного кросовера Citroen Basalt, як очікується, буде кілька силових агрегатів. Перший – 1,0-літровий двигун Turbo Flex потужністю 125 к.с. при роботі на бензині та 130 к.с. під час роботи на етанолі. Другий – двигун потужністю 185 к.с.

Продаж Citroen Basalt почнеться в другій половині 2024 року. Скільки він коштуватиме – ще не повідомлялося. Але це буде доступний кросовер, оскільки його розробили для Бразилії та Індії. У Європі він навряд чи з'явиться.

В Україні зараз найдоступніша модель компанії Citroen – компактний седан Citroen C-Elysee. Він коштує від 632 600 гривень. У лінійку його двигунів входять бензинові та дизельні силові агрегати.

Нагадаємо, раніше в Європі дебютував електромобіль Citroen e-C3 із запасом ходу 320 км.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ