Today.ua

Що робити, якщо стартер крутить, але двигун не запускається?

Деякі водії опинялися в ситуації, коли ключ повернули, стартер почав крутити, але двигун не запускається. Таку ситуацію насправді не можна назвати рідкісною. Що робити в цьому випадку, якщо їхати все-таки потрібно, тим більше, якщо поспішаєш?

Перш за все, не потрібно вперто намагатися завести мотор. Якщо з трьох спроб він не завівся, то радимо припинити мучити техніку. В іншому випадку акумулятор дуже швидко розрядиться.

Спробуйте зрозуміти, чому стартер крутить, але двигун не запускається. Насправді причин може бути багато. Наприклад, на АЗС ви заправилися неякісним паливом. Або моторне масло не такої в'язкості, як потрібно.

Щоб двигун все-таки запустився, рекомендуємо використовувати аерозоль для швидкого старту.

Застосовувати таку аерозоль дуже просто. У тому випадку, якщо у мотора є прямий доступ до дросельної заслінки, її потрібно розпилювати прямо туди. Якщо доступу немає, то засіб розпилюють в патрубок повітряного фільтра.

Після цього слід покрутити стартером, двигун повинен запуститися. Якщо при запуску ви відчуваєте, що силовий агрегат ось-ось запуститься, то можна ще розпилити трохи аерозолі.

Раніше експерти розповіли, як перевірити двигун при купівлі вживаного автомобіля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ