Today.ua

Що робити, якщо попутний водій змахує рукою і різко вказує на узбіччя?

Автомобілісти на дорозі спілкуються між собою за допомогою самих різних жестів, знаків, світлових і звукових сигналів. Багато з них можуть здивувати і навіть поставити в глухий кут недосвідчених водіїв. Один з таких жестів - попутний водій змахує рукою і різко вказує на узбіччя...

Насправді дійсно, незрозуміло, що хоче повідомити водій попутного автомобіля, який спочатку змахує рукою, а потім різко вказує на узбіччя.

Багатьом автомобілістам для того, щоб зрозуміти, що ж означає такий дивний жест, доводиться зупиняти машину і оглядати її. І правильно роблять. В Інтернеті описано багато подібних випадків.

Насправді все дуже просто. Якщо вам коли-небудь на дорозі покажуть такий жест, значить, що з вашою машиною щось не так. Вам потрібно зупинитися в безпечному місці і оглянути свою «ластівку».

В іншому випадку ви можете потрапити в неприємну ситуацію. Якщо проблема невелика, то можна буде відбутися штрафом. Якщо серйозна, то це збільшить ризик ДТП, що, звичайно, будь-який водій хоче уникнути.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ