Today.ua

Конкуруватиме з Toyota Corolla: дебютував новий седан Kia K4

Компанія Kia офіційно представила свій новий автомобіль Kia K4. Він повинен буде конкурувати з такими моделями, як, наприклад, Honda Civic та Toyota Corolla.

Kia K4 називають Kia Forte (у деяких країнах цей автомобіль продають під назвою Cerato) нового, другого, покоління. Але насправді це зовсім новий автомобіль. Він нічим не нагадує Forte. Судячи з фотографій, новий K4 трохи більший, ніж Forte. Значить, водію та пасажирам у ньому буде комфортніше.

Kia K4 нового покоління відповідає сучасному стилю дизайну компанії Kia. Наприклад, дизайну автомобілів Kia Carnival, EV5 і EV9. Компанія Kia стверджує, що її дизайнери намагалися створити сучасний та унікальний дизайн. Спереду K4 отримав гострі вертикальні світлодіодні фари L-подібної форми з маленькою решіткою радіатору. Задні ліхтарі також мають L-подібну форму. Ручки задніх дверей вбудовані в задню стійку.

Так, не можна заперечувати, що новий K4 виглядає цікаво. Хоча деяким автомобілістам його дизайн може не сподобатися. Можливо, у "живу" цей седан виглядатиме ще краще.

У салоні увагу привертає подвійний екран із кількома фізичними кнопками та поворотним контролером. Двоспицеве рульове колесо сплющене зверху та знизу, прикрашене емблемою Kia. Над ручкою дверей з боку водія розташовані кнопки підігріву та вентиляції переднього сидіння, а також підігрів рульового колеса. Сидіння переднього пасажира має підігрів та вентиляцію.

Які силові агрегати увійшли до лінійки двигунів – не відомо. Зараз, наприклад, Kia Forte 2024 модельного року оснащується чотирициліндровим 2,0-літровим бензиновим двигуном потужністю 147 к.с., а також чотирициліндровим 1,6-літровим бензиновим мотором з турбонаддувом потужністю 201 к.с.

Компанія Kia у "живу" покаже новий седан Kia K4 наприкінці березня 2024 року на автосалоні в Нью-Йорку. У продажу він з'явиться у другій половині 2024 року.

В Україні зараз найдоступніша модель компанії Кіа – хетчбек Кіа Ceed. Він коштує від 817 322 грн. Це комплектація Сlassic із бензиновим двигуном 1.6 DOHC потужністю 128 к.с. і 155 Нм крутного моменту, який працює з 6-ступінчастою автоматичною коробкою передач. Розгін до 100 км/год займає 11,5 секунди при максимальній швидкості 192 км/год.

Нагадаємо, раніше компанія Kia показала оновлений кросовер Sonet.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ