Today.ua

Бразильський Renault Duster отримав в краш-тестах 0 зірок

Бюджетний кросовер Renault Duster випускають і продають в різних країнах. Однак, виявляється, не скрізь його можна вважати безпечним. Так, Duster, який випускається в Бразилії, отримав 0 зірок за безпеку в південноамериканських краш-тестах Latin NCAP.

У 2019 Renault Duster другого покоління отримав в краш-тестах Latin NCAP 4 зірки за безпеку, що дуже навіть непогано. Після цього почалося його серійне виробництво в Бразилії. І ось в 2021 році його знову вирішили розбити в тестах Latin NCAP. Він їх повністю і беззастережно провалив, отримавши 0 зірок.

Це, звичайно, не перший автомобіль, який отримав 0 зірок. Однак, у бразильського Duster виявили ознаки витоку палива при лобовому зіткненні. Крім того, він перекинувся при бічному ударі.

Такий жахливий провал пояснюється тим, що у бразильського Duster немає деяких стандартних для європейської версії систем безпеки. Крім того, між ними є й інші відмінності (наприклад, в передній частині).

Витік палива особливо може бути небезпечним. Latin NCAP навіть попросив компанію Renault відкликати і перевірити всі кросовери Duster, які зробили в Бразилії.

Нагадаємо, раніше в Україні почалися продажі нового фургона Renault Express. У нього дві версії - пасажирські та вантажня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ