Today.ua

Бійцям ЗСУ дозволили не компенсувати збитки при ДТП: хто заплатить замість них

Українським військовослужбовцям тимчасово дозволили не сплачувати компенсації, якщо вони стали винуватцями ДТП. Також таку пільгу запровадили і для всіх військових частин, чиї водії стали винуватцями дорожніх аварій, повідомляє прес-служба Моторного (транспортного) страхового бюро України.

На час військових дій та протягом 6 місяців після його скасування гроші братимуть із фонду захисту потерпілих МТСБУ.

Слід зазначити, що бійцям ЗСУ та військовим частинам також не доведеться платити компенсацію за вже прийнятими судовими рішеннями. Йдеться, звичайно, про ті дорожні аварії, вчинені бійцями ЗСУ з 24 лютого 2022 року, тобто після початку повномасштабного вторгнення російських окупаційних військ в Україну.

Нагадаємо, що у першій половині травня в областях, де дозволяє безпека, знову включили камери автофіксації порушень правил дорожнього руху. Їх відключили після 24 лютого. Системи включили тому, що побільшало водіїв, які їздять із порушенням швидкісного режиму.

Тим часом, в Україні внаслідок злочинних дій російських окупантів вже знищено близько 100 тисяч автомобілів. Деякі експерти запропонували виплачувати їх власникам компенсації за рахунок майбутніх репарацій із РФ.

Раніше стало відомо, що українські АЗС почали нарощувати ліміти на заправку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ