Today.ua

АвтоВАЗ замість збирання машин займається господарськими роботами

За даними російських ЗМІ, АвтоВАЗ відновив роботу, але не збирання автомобілів. Деякі співробітники повернулися на завод, щоб випускати запчастини та займатися господарськими роботами.

Повідомляється, що співробітники АвтоВАЗу, що займаються випуском запчастин та господарськими роботами, будуть щотижня мінятися місцями. Такий режим роботи триватиме доти, доки знову не запустять конвеєр. Щоправда, коли це станеться – ніхто точно не знає.

АвтоВАЗ був змушений відправити своїх співробітників у корпоративну відпустку на початку квітня, оскільки зіткнувся із серйозним дефіцитом електронних компонентів та інших комплектуючих. Це сталося після запровадження західними країнами щодо Росії безпрецедентних економічних санкцій, оскільки її війська у лютому розпочали повномасштабне вторгнення в Україну.

У РФ зараз виробництво автомобілів зведено до мінімуму. Працюють, та й то з перервою, 2-3 заводи. Серед них – УАЗ та Хавейл Мотор. Інші автовиробники призупинили свою діяльність на російському ринку та припинили постачати нові автомобілі.

Раніше стало відомо, що автозавод "Автотор" (Калінінград), який припинив роботу, почав роздавати своїм працівникам землю під городи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ