Today.ua

“АвтоКрАЗ“ може припинити своє існування до кінця року

Кременчуцький автомобільний завод може вже до кінця 2020 року збанкрутувати і припинити своє існування. Про це пише журналіст Олександр Курилов в газеті «Програма плюс».

Останнім часом «АвтоКрАЗ» програв кілька тендерів на поставку вантажних автомобілів Національної гвардії. При цьому вантажівки КрАЗ дешевше, ніж білоруські МАЗи, які у всіх випадках вигравали в тендерах.

Журналіст зазначає, що тендерні комісії вказують абсолютно різні причини, чому віддано перевагу білоруському автовиробникові, а не українському.

Так, за результатами останнього тендера, коли для Нацгвардії купили вантажівки МАЗ-5316F5 за 24,2 млн грн, а не КрАЗ-5233ВЕ за 23,6 млн грн, тендерна комісія пояснила своє рішення тим, що у Кременчуцького автомобільного заводу є борги по сплаті податків і зборів. Саме це нібито і стало визначальним моментом. На інших тендерах називалися інші причини.

Курилов вважає, що продажі вантажівок КрАЗ блокують навмисно, щоб перерозподілити бізнес олігарха Жеваго.

Раніше повідомлялося, що ЗАЗ відновив випуск легкових автомобілів. Зараз в Запоріжжі випускають купе-кросовер Renault Arkana. Українцям його пропонують в чотирьох комплектаціях (Life, Zen, Intense і Intense+).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ