Today.ua

“Авто для ЗСУ“: шахраї в соцмережах обманюють українців

На Київщині поліцейські затримали 35-річного жителя міста Узин, який у соціальних мережах видавав себе за бійця ЗСУ, зібрав та привласнив гроші на автомобіль для ЗСУ. Про це повідомив Відділ комунікації поліції Київської області.

За даними досудового слідства, фігурант розміщував у соціальних мережах пости від нібито бійця, який воює на фронті, розміщував фотографії нібито обстріляного російськими окупантами автомобіля та просив у громадян грошову допомогу на придбання нового пікапа для українських захисників.

Свої пости зловмисник розміщував у групах популярних соціальних мереж. Жодного підтвердження, на що витрачені гроші, він не надавав.

Слідчі поліції за даними фактами відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 КК України (Шахрайство). Максимальне покарання за цією статтею – 3 роки позбавлення волі.

Наразі правоохоронці встановили 2 людей, які постраждали від цього шахрая. Загальна сума збитків становить понад 100 000 гривень. Але постраждалих може бути більше, оскільки досудове слідство продовжується, встановлюються всі постраждалі особи.

Раніше стало відомо, що у Києві група шахраїв продавала паливо, якого в них насправді не було.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ