Today.ua

Audi у січні покаже концепт нового кросовера Activesphere

Компанія Audi у січні 2023 року офіційно покаже новий концепт Activesphere. Він буде електричним кросовером, призначеним для поїздок по місту та бездоріжжю.

Audi останнім часом показала три концепти, на базі яких планують створити нові автомобілі. Це спортивне купе Skysphere (цей автомобіль може змінювати форму), мінівен Urbansphere і седан представницького класу Grandsphere. 26 січня 2023 року дебютує ще один концепт – Activesphere.

Activesphere, мабуть, побудований на платформі PPE, що використовується в моделях Urbansphere та Grandsphere. У нього збільшений дорожній просвіт та великі колеса. Це свідчить про те, що Activesphere матиме певні позашляхові здібності. Audi каже, що Activesphere призначений для поїздок по місту та бездоріжжю, це дозволить його власникам вести активніший спосіб життя.

Передбачається, що цей кросовер матиме велику кількість різних технологій нового покоління. Серед них – система автономного керування 4-го рівня.

Яку електричну силову установку отримає Activesphere - ще не відомо. Також не повідомляється, яким буде запас ходу. У Skysphere, наприклад, очікуваний запас ходу понад 500 км.

Раніше повідомлялося, що з 2026 року Audi припинить розробляти нові автомобілі з бензиновими та дизельними двигунами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ