Today.ua

АМКУ перевіряє причини виникнення дефіциту палива

Антимонопольний комітет України минулого тижня розпочав розслідування з метою з'ясування причин утворення дефіциту палива. Розслідування планують провести у стислий термін.

У повідомленні АМКУ наголошується, що з одного боку складається враження, що нібито паливо на ринку є. Причому у достатній кількості. Але з іншого боку, оператори роздрібного ринку не продають паливо через АЗС. А там де воно є, спостерігаються величезні черги.

Тому антимонопольне відомство вирішило розібратися в ситуації та з'ясувати, чи були об'єктивні причини для кризи, чи це є результатом змови найбільших операторів паливного ринку.

Нагадаємо, дефіцит палива утворився наприкінці квітня внаслідок обстрілу російськими окупантами нафтобаз, НПЗ та залізничних станцій. Українські компанії вже домовилися про постачання палива з Європи, проте є проблеми з логістикою.

Уряд стверджує, що дефіцит палива буде ліквідовано вже найближчим часом. Проте, поки що українським водіям доводиться витрачати багато часу та грошей, щоб заправити автомобілі.

Раніше ми розповіли українським водіям, як не залишитися з порожнім баком у разі дефіциту палива.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ