Today.ua

Акциз на бензин та ДП можуть повернути вже у серпні – експерт

В Україні можуть знову запровадити акциз на бензин, дизельне паливо та автогаз вже у серпні 2022 року. Таку думку висловив директор компанії WOG Андрій Пивоварський.

За його словами, якщо в нашій країні знову введуть акциз на паливо, то тоді на АЗС вартість бензину А-95 збільшиться приблизно на 9,5 грн за літр, дизельного палива – на 6 грн/літр, а автогазу – на 1 грн/літр.

Пивоварський наголосив, що ціни на пальне можуть збільшитися не так сильно, якщо Кабмін запропонує встановити не такий високий акцизний податок, як було раніше.

Нагадаємо, в Україні скасували акциз та ПДВ на паливо у березні 2022 року. Таким чином вдалося наповнити ринок паливом, а також стримувати зростання цін під час воєнного стану.

Раніше директор мережі АЗС Prime Дмитро Леушкін із посиланням на власні джерела попередив, що Кабмін розглядає можливість повернення акцизу та ПДВ на пальне. Він вважає, що в цьому випадку дизель не коштуватиме понад 65 гривень за літр, а бензин – не більше ніж 60 грн за літр.

Побічно повернення податків на паливо підтвердив і Нацбанк України у своєму "Інфляційному звіті". У ньому йдеться про "необхідність повернення системи оподаткування палива на довоєнний рівень".

Нагадаємо, на Прикарпатті представники одного з благодійних фондів продавали автомобілі, ввезені як гуманітарна допомога для ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ