Today.ua

ТОП-5 засобів, які допоможуть автомобілісту пережити зиму

Експлуатувати автомобіль взимку набагато складніше, ніж влітку. Автомобілістам доводиться боротися з обмерзанням скла, ожеледицею та іншими «принадами», які підносить мороз. Але є засоби, які допомагають автомобілю легше дожити до весни.

Незамерзайка

Досвідчені водії ще до настання холодів змінюють в бачку омивача воду на спиртовмісну омиваєму рідину. Але тут не все так просто, як здається на перший погляд. Якщо автомобіль експлуатується в умовах сильного морозу, рідина, розрахована на -5 градусів, не допоможе.

Засіб, який допомагає розморозити скло

Добре взимку автомобілістам, у яких машини мають обігрів дзеркал і скла. Але більшості водіїв доводиться самостійно боротися з обмерзанням скла і дзеркал. Найкраще використовувати спеціальний засіб, який допомагає розморозити скло. Можна, звичайно, і по-старому за допомогою скребка, але на морозі це не дуже комфортно.

Антиобморожувач скла і антизапрівач

Для того, щоб взимку через різницю температури в салоні авто і на вулиці не запотівало скло, потрібно використовувати антизапрівач зсередини, і антиобморожувач - зовні.

Антигравій

Взимку автомобілі сильніше за все схильні до корозії. Тому багато водіїв перед настанням холодів обробляють спеціальними сполуками особливо вразливі місця.

Антигель для дизпалива

Взимку на багатьох АЗС продають літню солярку. На морозі вона замерзає, двигун вмирає, і повернути його до життя допоможе тільки евакуація машини в тепле приміщення. Іноді водії, щоб убезпечити себе, наливають в бак антигель.

Раніше експерти розповіли, чому в деяких ситуаціях взимку не можна залишати автомобіль в гаражі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ