Today.ua

5 обов'язкових дій після купівлі б/в автомобіля

Переважна більшість українців купує не нові, а б/в автомобілі. Особливо продаж вживаних машин збільшився після початку повномасштабного вторгнення російських окупаційних військ в Україну. Сьогодні ми розповімо, що потрібно обов'язково зробити після покупки б/в автомобіля, щоб не було надалі зайвих витрат.

1. Перевіряємо та діагностуємо

Досвідчені автомобілісти радять після покупки автомобіля додатково його перевірити. Справа в тому, що в передчутті бажаної покупки багато водіїв можуть щось пропустити, не помітити.

Тому уважно огляньте кузов. Якщо є пошкодження лакофарбового покриття, потрібно вжити відповідних захисних заходів. Якщо перед покупкою не робили детальної діагностики ходової частини, перевірте її, а також перевірте АКБ та шини. Після кількох поїздок огляньте основні агрегати (щоб переконатися, що немає течі).

2. Заміна рідин та ременів

Рекомендуємо замінити мастило та робочі рідини у всіх агрегатах. Головне - мастило в двигуні та коробці передач. Також потрібно замінити охолоджувальну рідину, гальмівну рідину та робочу рідину в гідропідсилювачі керма.

Якщо є можливість, поставте нові ремені приводу допоміжних агрегатів і ремінь приводу ГРМ.

3. Миття, очищення та знезараження

Автомобіль після покупки потрібно обов'язково ретельно помити, очистити і провести його знезараження. Особливу увагу зверніть на органи управління.

Очистіть приховані порожнини у передніх крилах автомобіля, адже там накопичується бруд, листя тощо. Інакше цей бруд може призвести до корозії кузова.

Крім того, потрібно пропилососити вентиляцію, промити всі канали спеціальною рідиною (можна використовувати для цих цілей також хлоргексидин), а потім поставити новий салонний фільтр.

4. Ставимо нову сигналізацію

Досвідчені водії відразу після покупки автомобіля підсилюють систему безпеки. Перевірте, скільки ключів прив'язано до штатного іммобілайзера (якщо їх більше двох, потрібно перепрошити систему). Стару сигналізацію залишати не потрібно. Краще встановіть нову, щоб унеможливити різні ризики.

5. Перевіряємо багажник

Дуже часто в купленому автомобілі немає необхідних кожному водію предметів. Наприклад, у багажнику немає домкрата та балонного ключа, а запасне колесо перебуває в такому стані, що його краще викинути. Тому обов'язково перевірте багажник. Додайте інструменти та інші необхідні речі, якщо їх немає. Але в багажнику мають бути справді лише необхідні предмети.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що 1,5 млн українців будуть змушені продати свої автомобілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ