Today.ua

5 незрозумілих кнопок в автомобілях Toyota

У сучасних автомобілях так багато функцій, що про деякі з них не здогадуєшся або просто не знаєш, для чого потрібна та чи інша кнопка. І автомобілі Toyota не виняток. Пропонуємо вашій увазі ТОП-5 найбільш незрозумілих тойотовськіх кнопок.

Shift Lock

У деяких автомобілів компанії Toyota, наприклад, у кросовера Toyota RAV4, поруч з селектором автоматичної коробки передач розташовується кнопка без позначень (фото вгорі). Іноді її розташовують під заглушками.

Це кнопка блокування селектора. З її допомогою переводять важіль в нейтральне положення при заглушеному двигуні. Однією рукою потрібно натискати кнопку, а іншою - переводити селектор в положення N.

Party Mode

Якщо судити по піктограмі, то кнопка Party Mode якось пов'язана зі звуком. Її можна зустріти на старих моделях Toyota. Вона змінює звучання аудіосистеми. Звук розподіляється в основному на задні динаміки з посиленням низьких частот.

Включення/вимикання панелі бездротової зарядки мобільного телефону

Справа на фотографії ви бачите дивну піктограму. За малюнком навряд чи можна здогадатися, що це за кнопка. Втім, зараз вже багато хто знає, що Qi в піктограмі позначає бездротовий стандарт зарядки. Внизу, до речі, є спеціальна ніша для телефону.

Таку кнопку можна зустріти в різних моделях Toyota, наприклад, в пікапі Tacoma.

MTS і Crawl

Судячи по піктограмі, кнопка MTS якось пов'язана з бездоріжжям. І це дійсно так. Multi-Terrain Select - система допомоги при їзді по бездоріжжю. Вона дозволяє вибрати режим руху в залежності від дорожнього покриття.

Кнопка Crawl - це система допомоги при русі на фіксованій швидкості по пересіченій місцевості. Вона знижує навантаження на водія і покращує безпеку водіння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ