Today.ua

4 омани, чому не можна бак заправляти під зав'язку

Багато автомобілістів вважають, що не можна заправляти під зав'язку бак. Колись давно це було в якійсь мірі справедливо. З сучасними автомобілями все інакше. Сьогодні ми розповімо про міфи, чому не можна заправляти повний бензобак, в які пора вже перестати вірити.

1. Повний бак виведе з ладу систему вентиляції

Деякі автомобілісти вважають, що так як паливний бак сучасного автомобіля має складну систему вентиляції, то при заправці під пробку система вентиляції може вийти з ладу. У теорії при повному баку дійсно можливе проникнення зайвого бензину в адсорбер, якщо він знаходиться нижче заливної пробки. Але електронна система управління двигуном організовує його поступове спалювання в циліндрах.

2. Через повний бак більше витрачається палива

Дійсно, чим більше вантажу везе автомобіль, тим більше він витрачає палива. Але в даному випадку це не дуже помітно. Краще прибрати з багажника непотрібні речі, які чомусь возять багато водіїв.

3. Повний бак швидше випаровується

Почнемо з того, що баки герметичні. Але в будь-якому випадку випаровування палива ніяк не пов'язане з його кількістю. На випаровування палива може впливати температура і тиск. Якщо мова йде про насичені пари, які можуть вирватися назовні при відкриванні пробки, то їх дуже мало. А поверхня палива у повного і напівпорожнього бака практично однакова.

4. Повний бак пожежонебезпечний

Як ми вже говорили, сучасні баки герметичні. Звичайно, якщо припустити наявність витоку палива, то повний бак буде витікати довше, ніж напівпорожній. Але це привід полагодити авто, а не частіше відвідувати заправки.

Раніше експерти розповіли, як не допустити великої витрати палива в холодну пору року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ