Today.ua

4 поради, як продовжити термін служби двигуна

Двигун - серце автомобіля. Згодом будь-який силовий агрегат зношується, ламається, потребує ремонту. Однак, є прості правила, як можна продовжити термін служби мотора...

Перш за все не потрібно забувати про регулярний технічний огляд. Його здійснюють не просто так за примхою якогось чиновника. Завдяки техогляду можна своєчасно усунути невеликі проблеми, які з часом могли б привести до серйозних поломок і великих грошових витрат.

«Здоров'я» мотора машини багато в чому залежить від його «крові» - моторного масла. Його рекомендують міняти кожні 7-10 тис. кілометрів. Частота заміни масла залежить багато в чому від умов експлуатації автомобіля.

Досвідчені автомобілісти знають, що дуже важливо не допускати перегріву радіаторів охолодження. Тому їх потрібно регулярно чистити. Найкраще щорічно знімати бампер, і промивати радіатори водою.

Крім того, моторесурс буде великим, якщо двигун не експлуатувати на межі і не додавати в моторне масло сторонні рідини, які рекламують як «чудо-засіб» для продовження працездатності агрегату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ