Today.ua

20 грн за літр: шахрай “по акції“ продавав неіснуючий бензин

Правоохоронці викрили та затримали 34-річного мешканця Ізмаїла, який продавав неіснуюче автомобільне паливо. Шахраю загрожує до 3 років позбавлення волі, поінформував Ізмаїльський районний відділ поліції Одеської області.

За даними досудового слідства, фігурант зателефонував потерпілому і представився співробітником відомої мережі АЗС й повідомив про акцію, яка нібито діє на заправці. Зокрема, зловмисник запропонував купити бензин за ціною 20 гривень за літр, але з умовою передоплати.

Потерпілий замовив паливо майже на 5 000 гривень та переказав гроші на карту фігуранта. Наступного дня автомобіліст приїхав на заправку та дізнався, що там жодної акції немає. Тільки після цього він зрозумів, що його обдурили. Після цього потерпілий звернувся із заявою до поліції.

Слідчі поліції за даними фактами відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство). Якщо прокуратура у суді доведе вину фігуранта, то наступні 3 роки він може провести у місцях позбавлення волі.

Правоохоронці оперативно встановили особу зловмисника та затримали його. Раніше він уже чотири рази був засуджений. Йому повідомили про підозру у злочині. Досудове слідство триває.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні тепер у менших випадках потрібно проводити експертне дослідження автомобілів в Експертній службі МВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ