Today.ua

100 тисяч позашляховиків Jeep виявилися небезпечними для водіїв та пасажирів

У США Jeep відкликає майже 100 тисяч позашляховиків через проблеми з подушками безпеки водія та пасажирів. Це один із найбільших відгуків марки за останні кілька років.

Під нову сервісну кампанію потрапили, зокрема, позашляховики Jeep Wagoneer та Grand Wagoneer 2022 модельного року та Grand Cherokee L нового покоління 2021 модельного року.

У повідомленні Національного управління з безпеки дорожнього руху США йдеться про те, що у цих позашляховиків виявлено проблему з одним із електронних блоків, який керує подушками безпеки. Через помилки у програмному забезпеченні блок може відключити подушки водія, пасажира, а також колінні подушки, що збільшує ризик травми або смерті у разі ДТП.

Чи були постраждалі через цей дефект позашляховиків Jeep – не повідомляється. Але проблема серйозна, тому Jeep змушений якнайшвидше її усунути.

Нагадаємо, в 2019 році Jeep провів одразу дві сервісні кампанії. Так, у пікапа Gladiator виявили проблему із заднім карданним валом, а у позашляховика Wrangler виявили погано зварені рами.

Раніше стало відомо, що Jeep розробляє новий компактний електричний позашляховик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ