Today.ua

Покупці б/в автомобілів часто не знають про їхнє обладнання

В Україні щорічно продають і купують сотні тисяч б/в автомобілів. За даними нового дослідження IIHS, покупці не знають про багато систем і функцій придбаних б/в авто і тому не користуються ними.

В опитуванні IIHS взяли участь власники автомобілів, які зійшли з конвеєра з 2016 по 2019 рік. Понад половину власників купили ці автомобілі новими.

Виявляється, покупці б/в автомобілів набагато рідше, ніж покупці нових машин знали про системи допомоги водієві, що входять в обладнання.

Чому так відбувається? Експерти кажуть, що при продажі автомобіля, який був у використанні, співробітник автосалону може не знати про його рівень оснащення. Крім того, покупці б/в автомобілів не хочуть даремно витрачати гроші. Тому вони менше цікавляться рівнем оснащення автомобіля, який їм сподобався. Вони насамперед звертають увагу на двигун, коробку передач, клімат-контроль, парктроніки, обігрів сидінь. І, звичайно, їх цікавить загальний стан автомобіля.

А ось чи є адаптивний круїз-контроль або система автоматичного екстреного гальмування таких покупців цікавить помітно менше. Хоча, звісно, бувають винятки.

Нагадаємо, раніше ми розповіли про те, яка прихована функція є у кнопки скидання пробігу автомобіля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ